Supermarktketen Vomar Voordeelmarkt

Vomar Voordeelmarkt is een echt familiebedrijf en ooit begonnen als een kleine kruidenierszaak aan de Trompstraat in IJmuiden. Inmiddels heeft Vomar 64 winkels binnen de driehoek Den Helder, Noordwijk, Almere en Utrecht en werken er in totaal ruim 10.000 medewerkers. De winkels worden wekelijks door meer dan 1.000.000 klanten bezocht.

De klantvraag. Ontwerp en ontwikkel een gebruiksvriendelijk en flexibel online platform om de klanten van Vomar Voordeelmarkt zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

  • Maatwerk software
  • Website
  • Implementatie
  • Strategie
  • Testen & Optimalisatie
  • SEO & SEA

Het proces

We zijn gestart met een strategische fase waarin we onder andere de behoeften van de doelgroep in kaart hebben gebracht en prototypes van het platform zijn gaan testen. Vanaf dat punt zijn we aan de slag gegaan met de Agile projectaanpak Scrum om het platform stapsgewijs te ontwikkelen.

De doelgroep in kaart brengen. De behoeften van de doelgroep hebben we in kaart gebracht met Customer Experience Mapping. Daaruit kwam onder andere naar voren dat het snel en makkelijk vinden van de dichtstbijzijnde Vomar supermarkt en de openingstijden een must was.

Hypotheses valideren middels prototypes. Via interne en externe stakeholders hebben we door het bouwen van prototypes verschillende hypotheses gevalideerd. Dit leverde nuttige feedback op, waarmee we in een vroeg stadium konden optimaliseren, nog voordat we startten met het ontwikkelen van het platform.

Flexibiliteit en betrokkenheid dankzij Scrum. Het management van Vomar wilde graag nauw betrokken zijn bij het project en vond flexibiliteit tijdens het ontwikkelproces belangrijk. Door de Scrum-aanpak konden we in sprints van 2 weken elke week een of meerdere onderdelen aan het management demonstreren.

Het resultaat

Een flexibel en snel online platform waar klanten eenvoudig en snel handige informatie over Vomar Voordeelmarkt kunnen vinden, zoals de winkels en openingstijden, het assortiment, recepten, aanbiedingen en de klantenservice.

Gebruiksvriendelijke website. Een krachtig platform geoptimaliseerd voor mobiel, tablet en desktop. Door gebruik te maken van nieuwe technieken hebben is de snelheid van de website met ruim 120% verbeterd, zonder concessies te doen aan het het design.

Online supersnel locaties en openingstijden vinden. Iedereen kent het wel: even snel opzoeken wat de openingstijden zijn van de dichtstbijzijnde supermarkt. Om deze groep gebruikers te bedienen hebben wij een supersnelle module ontwikkeld die op basis van geolocatie of postcode de openingstijden geeft van de dichtstbijzijnde Vomar Voordeelmarkt, inclusief de exacte afstand ernaartoe.

Vomar folder nu ook online. De wekelijkse Vomar Voordeelkrant die huis-aan-huis verspreid wordt is nu ook op elk apparaat online te bekijken. De DTP-afdeling van Vomar kan nu via een geïntegreerde custom module eenvoudig folders samenstellen en inplannen.

De klant aan het woord

“De samenwerking met Mediamoose hebben we als zeer prettig en leerzaam ervaren. Er is veel kennis in huis, ze kunnen snel schakelen en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van online. Dankzij hun kennis, flexibiliteit en goede advies hebben we een platform kunnen neerzetten, dat helemaal voldoet aan onze wensen en waarmee we onze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Met het nieuwe platform kunnen bezoekers op elk apparaat gemakkelijk informatie over onze aanbiedingen, winkels, klantenservice en ons assortiment vinden.”
Klant: Jim Zwanenburg
Jim Zwanenburg Formulemanager Vomar Voordeelmarkt

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Ik help u graag verder en kan u alles vertellen over onze projecten en werkwijze! Neem vrijblijvend contact met mij op.