GRIP, de innovatieve e-health app

GRIP staat voor Goede Reactie Is Preventie. Dit project is een initiatief van De Waag, het grootste centrum voor ambulante forensische geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Nederland. De Waag is gespecialiseerd in het bieden van zorg voor mensen die grensoverschrijdend of strafbaar gedrag combineren met een psychische stoornis.

De klantvraag. Ontwikkel een innovatieve iOS & Android app die de behandelkwaliteit van cliënten met agressieproblemen en stress verbetert en cliënten leert om hun stressniveau en boosheid beter te controleren.

  • Maatwerk software
  • App
  • Implementatie
  • Strategie
  • Testen & Optimalisatie
  • Hosting & beheer

Het proces

Binnen 6 maanden moest er een pilotversie van de app opgeleverd worden die getest kon worden door een selecte groep cliënten binnen verschillende instellingen.

De onderzoeksfase. Het project startte met de uitdagende vraag: kunnen we via een app stress waarnemen en de gebruiker hier op een eenvoudige manier van bewust maken? Via wetenschappelijke bronnen, interviews met specialisten en het bouwen van prototypes kwamen we tot positieve inzichten.

Stressniveau uitlezen via de HRV-waarde. Om het stressniveau vast te stellen dienden we de HRV-waarde uit te lezen en interpreteren via wearables (hartslag apparaten). Door wetenschappelijke formules te gebruiken, hebben we software ontwikkeld die deze waarden omzet naar een indicatie voor stress.

Wearables testen op accuratie. Kloppende data uitlezen was een pre. Ons team heeft daarom uitgebreid getest met verschillende wearables die gekoppeld waren aan de door ons ontwikkelde software om zo de beste wearable te kiezen.

Het resultaat

Een innovatieve app die het stressniveau van cliënten visueel inzichtelijk maakt en ze op intuïtieve wijze helpt om hun stressniveau en boosheid te controleren.

Gebruiksgemak dankzij de eenvoudige interface. De applicatie waarschuwt de cliënt bij een toename van stress en speelt daarop in met op maat gemaakte oefeningen. De cliënt kan tijdens het uitvoeren van deze oefeningen real-time het stressniveau zien veranderen naar een gezond niveau.

Een uitgebreid dashboard voor de behandelaren. Dankzij het uitgebreide dashboard kunnen behandelaren eenvoudig per cliënt verschillende behandelmethodes testen en de voortgang van de behandeling real-time inzien.

De klant aan het woord

“Met Mediamoose zijn we de uitdaging aangegaan om als forensische zorginstelling een nogal complexe app te ontwikkelen voor onze cliënten. Wat een fijne en inspirerende samenwerking was dat. Ze leveren kwaliteit, zijn transparant, maken een extra slag indien nodig en altijd met een vleugje humor.”
Klant: Joan van Horn
Joan van Horn Senior onderzoeker de Waag

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Ik help u graag verder en kan u alles vertellen over onze projecten en werkwijze! Neem vrijblijvend contact met mij op.