Doets Reizen, de specialist in Amerika, Canada en IJsland reizen.

Doets Reizen is sinds 1981 de reisspecialist op het gebied van gearrangeerde reizen naar de USA, Canada en IJsland. Sinds 2014 zijn wij de vaste IT partner van Doets Reizen en verantwoordelijk voor het automatiseren en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen en het bedenken en bouwen van innovatieve producten voor de klanten van Doets Reizen.

De klantvraag. In hoeverre wij, door toepassing van nieuwe technologieën, de bedrijfsprocessen van Doets Reizen slimmer kunnen automatiseren om het werk van de medewerkers sneller, efficiënter en makkelijker te maken.

  • Maatwerk software
  • Websites
  • Implementatie
  • Strategie
  • Testen & Optimalisatie
  • Hosting & beheer
  • SEO & SEA

Het proces

We hebben gekozen voor de Agile projectaanpak Scrum. Hierdoor kon Doets Reizen flexibel inspelen op de snel veranderende klantvraag en constant (bij)sturen tijdens de ontwikkeling van de software.

De kick-off: een goede start. De kick-off meeting zorgt voor een goed georganiseerde start van het ontwikkeltraject. Hierin maken alle teamleden kennis met elkaar en worden het projectdoel, de verwachtingen en werkwijze onderling optimaal op elkaar afgestemd.

Inventariseren van de bedrijfsprocessen. We zijn gestart met het in kaart brengen van alle dagelijkse bedrijfsprocessen gevolgd door een Functional Gap Analysis om te bepalen welke functionaliteiten niet meer voldeden aan de business needs van Doets Reizen.

Iedere 2 weken werkende software. Door de Agile projectaanpak Scrum begonnen we eenvoudig, zodat we snel kleine stappen konden maken. Iedere 2 weken leveren we werkende software op. Zodoende kon het Doets Reizen-team direct over werkende functies beschikken én in een vroeg stadium feedback verkrijgen voor optimalisatie.

Het resultaat

In een scrumteam van 5 collega’s hebben we binnen 15 maanden een intuïtief en krachtig softwaresysteem gelanceerd waar inmiddels 60% van de dagelijkse bedrijfsprocessen van Doets Reizen op draait.

Een krachtig en schaalbaar softwaresysteem. Er draait inmiddels een krachtig softwaresysteem dat verantwoordelijk is voor 60% van de dagelijkse bedrijfsprocessen binnen Doets Reizen. Denk aan het beheren van de verschillende publieke platformen, het verwerken van boekingen en klantgegevens en het calculeren en samenstellen van reizen met behulp van externe koppelingen met hotels, auto-, camper- en vliegtuigmaatschappijen.

Direct een vlucht boeken. Tijdens de ontwikkeling van de achterliggende software, zijn we tegelijkertijd gestart met optimalisaties aan de website van Doets Reizen. Zo kan een bezoeker nu eenvoudig een reis samenstellen en tijdens het boekingsproces realtime alle beschikbare vluchten inzien en vastleggen.

Doets Experience website. Doets Reizen had de wens om hun reiservaringen op een levendige manier te delen met hun (potentiële) klanten. Het resultaat is de ‘Doets Experience’: een interactieve website waar persoonlijke ervaringen, foto’s en video’s gekoppeld staan aan locaties waar de medewerkers zijn geweest.

De klant aan het woord

“Mediamoose heeft ons vanuit een frisse, jonge, moderne en state-of-the-art visie geholpen om onze software te moderniseren, commercialiseren en optimaliseren.”
Klant: Elkse Doets
Elkse Doets Directeur Doets Reizen

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Ik help u graag verder en kan u alles vertellen over onze projecten en werkwijze! Neem vrijblijvend contact met mij op.