Van idee naar prototype via de Design Sprint.

Heeft u een idee en wilt u testen of dit aansluit bij de doelgroep? Of wilt u binnen één week belangrijke antwoorden vinden op belangrijke bedrijfsvraagstukken zonder lange vergaderingen? Met deze methodiek - ontwikkeld door Google Ventures - werkt u in vijf dagen tijd van een idee of probleem naar een werkend prototype, getest door échte eindgebruikers!

Bespaar ontwikkelkosten door het idee eerst te testen.

Veel IT-projecten falen of overschrijden het budget. Dit komt omdat er meestal gestart wordt met ontwikkelen op basis van hypotheses. Er wordt zelden gekeken of de betreffende ideeën en functionaliteiten daadwerkelijk werken en waardevol zijn voor de eindgebruiker van het product. De Design Sprint methodiek creëert daarentegen inzicht en valideert de hypotheses bij de eindgebruikers met een duidelijk einddoel: kijken of het idee echt aansluit en werkt.

De klant aan het woord

“In vijf dagen tijd zijn wij tot zoveel nieuwe inzichten gekomen, daar doen wij normaliter maanden over. Het resultaat leverde een door eindgebruikers getest prototype op, dat we nu in samenwerking met Mediamoose gaan ontwikkelen.”
Klant: Hans Langeree
Hans Langeree Stichting Tijdgeest

Wanneer gebruikt u Design Sprints? Een Design Sprint is geschikt voor start-ups, scale-ups en corporates en wordt vaak voor twee situaties door ons ingezet: bij het maken van een nieuw product óf indien er een bestaand product verbeterd moet worden. In beide gevallen hebben we binnen één week duidelijk of de ideeën waardevol zijn door dit niet zelf, maar met eindgebruikers te testen en goed naar de feedback te kijken.

De Design Sprint methode wordt op dit moment als de meest actuele en meest waardevolle manier gezien om te innoveren, wat bedrijven in staat stelt om razendsnel nieuwe producten te ontwikkelen en te verbeteren.

Vrijblijvend Advies over Design Sprints.

Ik help u graag verder en nodig u van harte uit voor een vrijblijvend adviesgesprek over de mogelijkheden van Design Sprints voor uw bedrijf.

Vrijblijvend Advies over Design Sprints.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Wanneer u uw gegevens achterlaat via het formulier, neem ik op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Gert-Jan Bloem
Directeur / Partner